Kinesitherapie

Therapeut Marijn Masschelein

Marijn MasscheleinMarijn is een streekgenoot, die in 2011 zijn masterdiploma behaalde aan de Universiteit van Gent.
Hij kon daarna onmiddellijk aan de slag als zelfstandig therapeut in Revalab te Avelgem, waar hij tewerkgesteld bleef tot maart 2016.
Daarnaast kon hij ook werkervaring opdoen door stages bij tal van sportclubs zoal KV Kortrijk, SV Zulte Waregem en Sporting Lokeren. Hij stond eveneens 2 seizoenen in voor de begeleiding van spelers van KdNS Heule.
Momenteel is hij voor het 4de jaar verbonden aan FC Gullegem.
Meest opmerkelijk echter is waarschijnlijk zijn buitenlandse stage in Santa Rosa – California waar hij 3 maand stage liep.
Verder volgde Marijn een 3-jarig luik van de opleiding Osteopathie aan Flanders International School of Osteopathy in Deurne, Antwerpen.
In augustus 2013 richtte hij de huidige praktijk op: het Salubre sport-medisch centrum. Dit met de visie een totaalpakket aan te bieden aan elk individu. In dat jaar vervolledigde hij ook de Spartanova expert cursus met daarnaast in 2014 de postgraduate cursus dry-needling.

 

Osteopathie

Therapeut Sander Warreyn

Sander WarreynSander Warreyn is afgestudeerd aan de International Academy of Osteopathy in 2015. Enthousiast om zijn kennis verder uit te breiden knoopte hij onmiddellijk aan met de extra master opleiding alsook een postgraduate cursus viscerale osteopathie en osteopathie in de sport.
Als internationaal schermer heeft hij tevens kennis van de medische noden van sporters en ervaring met sportletsels.
Andere werkervaring kon hij reeds opdoen in een gelijkaardige groepspraktijk te Nazareth waar hij momenteel nog actief is.

 

Diëtiek

Therapeut Tom Vandenbussche

Tom VandenbusscheOnze diëtist Tom studeerde in 2011 af aan de Katholieke Hogeschool Brugge/Oostende en werkte van mei 2011 tot juli 2015 als (onco)diëtist in de Sint-Jozefskliniek te Izegem.
In april 2015 startte Tom als zelfstandig diëtist met als voornaamste specialisaties sportvoeding.
Een interesse die verder vloeit uit zijn ervaring als competitiewielrenner bij elite zonder contract.
Daarom behaalde hij reeds het diploma van sportvoedingsadviseur en is hij sedert september 2015 sportdiëtist bij de online community SuperCoureur.
Andere specialisaties zijn gezonde voeding, over- en ondergewicht, voedselallergie en –intolerantie, advies voor diabetici en maag- en darmproblemen.

 

Podologie

Therapeute Saartje Vandenberghe

Saartje Vandenberghe Sedert het behalen van haar bachelor in de podologie kon Saartje sinds 2011 al ervaring opdoen in het Runnerslab te Gent en Podokin te Dendermonde. Sedert 2013 wisselt ze dit ook af met zelfstandig werk. Daarnaast kon ze zich reeds bijscholen in topics zoals: Fietsbiomechanica en analyse van de professionele wielrenner, Biomechanical cross-links, en Podoposturale therapie. Ook haar persoonlijke sportachergrond bij Atletiek Zuid West komt handig van pas om de behandelingen voor sporters perfect af te toetsen. Naast sport zijn er nog de specialisaties in zooltherapie: biomechanica, stap- loopanalyses, schoenadvies en houdingstherapie.

 

Volg ons